Indiska poliser skadas när folkmassa stormar skola och bränner bussar i protest efterom kvinnlig elev begått självmord

  19 juli 2022, kl 09.00

  Upprörda demonstranter tvingade sig under söndagen in i en privatskola där de satte eld på flera skolbussar, och kastade sten på poliserna som fanns på plats. Polisen tvingades sätta in tårgas för att avstyra kravallerna, rapporterar The Times of India.

  Orsaken till våldsamheterna uppstod när 17-årig kvinnlig elev hittades död tidigare i veckan. Hon ska ha lämnat en lapp efter sig, där hon skriver att två namngivna lärare ”misshandlade henne och några andra elever genom att tvinga dem att studera oavbrutet.”

  Lärare och skolans ledningsgrupp har förnekat alla anklagelser om misshandel av elever, och polisen har inte hittat några bevis. Familjen bestrider att skulle röra sig om ett självmord, och anklagar skolan för händelsen och att de försöker dölja sanningen.

  Demonstrationen organiserades genom WhatsApp-grupper, men de var avsedda att vara fredliga, rapporterar nyhetssajten The News Minute. Man trodde att det på sin höjd skulle dyka upp 400 personer, men istället sällade sig flera tusen personer till platsen.

  Skolan är svårt skadad av branden, och betygen för 3 500 elever är uppeldade.

   

   

  Fler notiser