En gång lovande brittisk fotbollsspelare stjäl sju pallar tuggummi för att betala av en knarkskuld – slipper straff

  19 juli 2022, kl 12.00

  Det var en natt i maj som brittiske Ellis Benecke, 20 år, och hans båda kumpaner försiktigt parkerade sin lastbil bredvid en långtradare på en rastplats utmed M5-motorvägen. Under tiden chauffören sov i sin hytt skar gänget upp lastbilens sida och började flytta över sitt stöldgods – sju pallar med Wrigley’s tuggummi, värt 340 000 kronor.

  När en annan lastbilschaufför upptäckte stölden och larmade polisen flydde de ut på motorvägen. De jagades några mil innan de lämnade motorvägen och körde sedan fel, övergav lastbilen och flydde till fots. Polisen grep dem snabbt.

  Under rättegången som följde erkände Benecke sig skyldig till stöld och innehav av cannabis. Försvararen sa att han varit en lovande fotbollsspelare som tonåring, men en potentiell karriär förstördes efter att han började använda cannabis och drog på sig drogskulder. ”Nivån på planering och utförande ligger långt över min klients förmåga”, sa försvararen Matthew Harbinson.

  I torsdags kom domen: Benecke ska genomgå sex månaders drogbehandling, och betala rättegångskostnader på 2 300 kronor. De båda andra männen dömdes till fängelse.

   

   

  Fler notiser