Amerikansk man använder tegelsten för att stjäla smycken ur en butiksmonter – trots stora ansträngningar misslyckas han

  19 juli 2022, kl 14.45

  En viral video visar hur en skäggig vit man med keps och solglasögon som maskering går in i en smyckesbutik mitt på dagen i Milwaukee. Han går fram till en av montrarna, plockar upp en halv tegelsten ur shortsfickan och kastar den med full kraft mot glaset.

  Något oväntat gav inte monterns pansarglas med sig, trots enträgna försök. Dessutom åkte mannens solglasögon ner under hakan på en gång, men det dröjde ett tag innan han upptäckte det. Efter att ha drämt tegelstenen i montern nio gånger tröttnade personalen till slut, och jagade ut honom ur butiken. Han såg springa till sin bil, och försvann med en faslig fart.

  Polisen vid Menomonee Falls sa till Fox 6 att de nyligen fick videon från butiken, och släppte den till allmänheten i hopp om att den skulle hjälpa dem att spåra den misstänkte. ”Vi skulle fortfarande vilja ta reda på vem det här är, och arrestera honom”, sa polischefen Gene Neyhart.

  Smash and grab-rånen blir allt vanligare i USA. I helgen använde fyra män en slägga för att bryta sig in i en butiksmonter och stal lyxklockor; i maj gjorde fem maskerade banditer samma sak i Beverly Hills.

   

   

  Fler notiser