Justitieminister Morgan Johanssons tidigare sambo kandiderar i höstens val för SD – ”Vi har fullt förtroende för Anna”

  18 juli 2022, kl 15.12

  Anna Trulsson har tre barn med sin tidigare sambo, justitieminister Morgan Johansson, och har varit aktiv inom partiet. Tidningen Samnytt berättar nu att hon bytt parti och kandiderar för Sverigedemokraterna.

  Victoria Tiblom är Sverigedemokraternas gruppledare i Lund, och hon gläds över att Trulsson numera representerar SD. ”Hon har varit hos oss i över två år. Hon gick med innan pandemin”, berättar Tiblom för Samhällsnytt. ”Hon har sagt att vi för den bästa politiken för Sverige. Om hon tyckt att Socialdemokraterna för den bästa politiken för Sverige, så hade hon varit fortsatt engagerad för Socialdemokraterna.”

  Sommaren 2021 satt Trulsson några månader i vård- och omsorgsnämnden som representant för partiet. ”Det var någon som flyttade, och då dök det upp en plats i vård- och omsorgsnämnden”, förklarar Tiblom.

  Söndag den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Trulsson har plats elva på valsedeln, vilket kan ge henne en ersättarplats i Lunds kommunfullmäktige. ”Vi har fullt förtroende för Anna, och är väldigt glada för att hon är med i vår förening”, avlutar Tiblom.

   

   

  Fler notiser