Australisk spermadonator på befruktarturné utlöser social mediastorm, sponsras av golfklubben Holeseekers

  18 juli 2022, kl 19.00

  Australiern Adam Hooper, som har mer än 20 donatoravlade barn, har landat i Brisbane där han planerar att donera sin sperma till flera kvinnor under turnéstoppet på tio dagar. Hans så kallade ”baby-making tour” har rönt en kolossal social mediastorm, där många undrar om hans uppsåt är ärligt.

  Hooper säger till den australiska tidningen Courier Mail att det inte finns något egoistiskt i det han gör, och att han besöker läkaren regelbundet för kontroller. Han är dessutom beredd på att vara med i barnens liv. ”Jag är ingen medförälder men om barnen vill, så kan de få mitt foto eller ringa mig om de behöver. Jag är tillgänglig för kontakt.”

  I takt med allt högre kostnader för traditionell spermadonation söker sig fler och fler till oreglerade alternativ. Den 37-årige Hooper använder sina erfarenheter från spermadonation för att driva Facebook-gruppen Sperm Donation Australia, en plattform som har över 1 500 medlemmar. Han matchar donatorer med par och singlar via gruppen, med över 900 bebisar som resultat.

  För övrigt har den lokala golfklubben Holeseekers sponsrat Hooper med en turnébil.

   

   

  Fler notiser