Amerikansk vansinnesskytt mördar tre i köpcentrum – dödas av rådig beväpnad 22-årig besökare som förhindrar massaker

  18 juli 2022, kl 11.30

  I går kväll öppnande en man eld mot besökarna på Greenwood Park Mall, en galleria i Greenwood, en förstad till Indianapolis. Tre människor hann dö, innan han själv sköts till döds av en shoppare.

  Polisens växel började ringa vid 18-tiden i går, och flera rapporterade att en skytt öppnade eld i Greenwood Park Mall, ett shoppingcenter i delstaten Indiana, med 150 butiker och 20 restauranger. Mannen, beväpnad med ett gevär och mängder med ammunition, träffade tre vuxna, samt en 12-årig flicka som fick lindriga skador.

  Ett vittne, Olivia Harding, hörde först fyra skott. ”Sedan hörde jag ytterligare sex skott, och såg hur alla sprang sin väg”, sa hon till tv-kanalen WISH. Det hela tog ett abrupt slut när en ung man, lagligt beväpnad, besvarade elden, och sköt ihjäl vansinnesskytten.

  ”Dagens verkliga hjälte är medborgaren som lagligen bar ett skjutvapen i restaurangområdet, och kunde stoppa skytten nästan så fort han började”, sa polischefen i Greenwood, Jim Ison, till media. Han beskrev den beväpnade åskådaren som en 22-årig man.

   

   

  Fler notiser