Äldre kvinna dödas av alligatorer på amerikansk golfbana – ramlar ner i en damm där krokodildjuren upptäcker henne

  18 juli 2022, kl 13.20

  Händelsen inträffade i fredags på Boca Royale Golf & Country Club i Florida, en golfklubb med bostäder, parker och dammar. Vittnen såg när hon föll ner i en damm längs golfbanan nära sitt hem, och kämpade för att hålla sig flytande. De såg också hur två alligatorer närmade sig.

  Innan kvinnan hunnit ta sig upp på land anföll alligatorerna henne, och hon förlorade livet. Viltvårdare fångade in dem, och flyttade alligatorerna till en bättre lämpad plats än golfklubbens dammar.

  Det här var den senaste i en rad alligatorattacker i USA. I maj hittades kroppen av en 47-årig man vid en sjö i Florida. Polisen tror att han attackerades när han försöka fiska upp frisbees, som landat där från en närliggande bana för frisbeegolf, för att sälja dem vidare. Han var känd för att ta sig ner i sjön trots varningsskyltar.

  Olyckor med alligatorer blir allt vanligare i Florida, i takt med att allt fler flyttar dit. Många vill bo nära vattnet, och det är populärt med vattensporter. Alla förstår dock inte det olämpliga med att mata dem, simma på fel platser eller promenera med hunden utmed stränderna.

   

   

  Fler notiser