Fängslad amerikansk man som identifierar sig som kvinna gör två interner med barn i New Jerseys kvinnofängelse

  17 juli 2022, kl 17.45

  Två kvinnor intagna på Edna Mahan Correctional Facility – New Jerseys enda kvinnofängelse – har blivit gravida efter att ha haft sex med en transperson; en av 27 transpersoner på fängelset. Dan Sperrazza från delstatens kriminalvård sa att de blev gravida efter ”samförståndsmässiga sexuella relationer med en annan fängslad person”, rapporterar den lokala nyhetssajten nj.com.

  Förövaren, 27-årige Demi Minor, har flyttats till ett fängelse för unga vuxna brottslingar där hon är den enda kvinnliga fången. Minor avtjänar ett 30-årigt straff för dråp, och är berättigad till villkorlig frigivning först 2037. Minor säger att hon misshandlades under fångtransporten, något myndigheterna nu undersöker.

  New Jersey antog 2021 en policy där fångar får bo i enlighet med deras föredragna könsidentitet. Transkvinnor behöver inte genomgå en könsbytesoperation för att kunna inhysas på delstatens enda tillgängliga kvinnofängelse.

  Majoriteten av transpersonerna i USA är inhysta i fängelser enligt det kön de har vid födseln, och utsätts ofta för våld och trakasserier, enligt en undersökning NBC News publicerade 2020.

   

   

  Fler notiser