Ledare för pakistanskt pedofilgäng skyller på västerländsk kultur, utses nu till jämställdhetsombud i brittiskt fängelse

  16 juli 2022, kl 17.00

  Shabir Ahmed, 69 år, ledde under flera år ett pedofilnätverk i den brittiska staden Rochdale, Manchester. De 47 kända offren, flera så unga som 13 år, drogades och våldtogs av upp till fem män. Under rättegången pratade Ahmed om mänskliga rättigheter, och att den vita juryn var partisk.

  Det gick inte att skylla brotten på det västerländska samhället som tillåter unga flickor att ”paradera på gatan”, och han dömdes till decennier i fängelse för sina brott. Nu väcker han ny uppmärksamhet efter att ha sökt och blivit utsedd till jämställdhetsombudsman i fängelset.

  Visselblåsaren Maggie Oliver, som sa upp sig från sin tjänst som polis i protest mot hur de hanterade groomingfallet, är kritisk. ”Att ge en jämställdhetsposition till en barnvåldtäktsman som anklagar det västerländska samhället för sina fruktansvärda brott visar på en chockerande brist på omdöme från myndigheterna.”

  Daily Mail berättar att en annan man i pedofilnätverket, Abdul Aziz, 51 år, vann sin kamp mot utvisning tillbaka till sitt hemland Pakistan efter avtjänat straff. Detta trots att han förlorat sitt brittiska medborgarskap.

   

   

  Fler notiser