Iransk man är inte förstoppad, han hade bara råkat få upp en vattenflaska i ändtarmen; frun misstänkte att något var fel

  16 juli 2022, kl 15.30

  Frun var något undrande över varför mannen, en 50-årig iranier, inte åt något och hade ont i magen. Dessutom blev toalettbesöken allt färre. Efter tre dagar fick hon nog, och följde med honom till sjukhuset. Mannen sa ingenting om anledningen till förstoppningen, men en röntgenundersökning förklarade saken. I ändtarmen fanns nämligen en plastflaska.

  Läkarna skriver i tidskriften Clinical Case Reports hur mannen genast opererades efter att ha fått bedövning. Kirurgen lyckades försiktigt och långsamt dra ut flaskan utan bristning eller blödning. Efter fem dagar skrevs han ut, och remitterades till en psykiatrisk klinik. En uppföljning en månad senare visade inte på några problem. Det är dock oklart om mannens flaska pantades.

  Brittiska läkare säger att de flesta som råkar få upp saker i ändtarmen är män mellan 30 och 40 år, men det händer att också att kvinnor drabbas av denna åkomma. De vanligaste föremålen är glödlampor (!), flaskor, batonger, deodoranter och diverse köksredskap.

  Föremål som hittas på platser där de inte hör hemma kostar brittiska skattebetalare fyra miljoner kronor varje år.

   

   

  Fler notiser