Schlagerpopulas bland semestrande tyskar på Mallorcas nattklubbar lyssnar på sexistiska ballermanhits – förbjuds hemma

  15 juli 2022, kl 11.00

  I Tyskland har Mallorca-hiten Layla toppat singellistan i tre veckor, men staden Würzburg meddelade att den inte kommer att spelas på kommunens folkfest. Det kan bero på texten, som mest går ut på att bordellmamman Layla är snyggare, yngre och slugare än hennes anställda.

  Nu säger Bild, den mäktiga tyska tabloiden, att det här är censur, vilket även den tyske justitieministern, Marco Buschmann, håller med om. Han gör för övrigt egen musik.

  Tysk läsövning – ballermann kommer av baller; slang för att dricka sig för full, och mann som bara betyder man. Den populära musikstilen är en kombination av techno och tysk schlager, och handlar om fest, kärlek eller något helt påhittat utan logik.

  Ballermann hittas på partyöar som Mallorca, där tyskar njuter av sommaren, solen och stranden. Många samlas för övrigt på den populära beachpartybaren Ballermann 6 (finns också förevigad i filmen med samma namn). Där kan man lyssna på mästerverk som Sex With a Bavarian och Big Tits Potato Salad.

  Sommaren är inte slut; du hinner bjuda dina gäster på tysk populärmusik innan det är dags för kräftorna.

   

   

  Fler notiser