29-årig Malmöbo döms till fängelse för grova sexuella brott mot barn i flera länder – använde Discord och Snapchat

  15 juli 2022, kl 17.20

  Den 29-årige Malmöbon döms till två år och sex månader i fängelse för drygt 210 sexbrott mot 42 målsägande utanför Sverige, nästan alla barn. I vintras dömdes han till åtta år och sex månader för liknande brott mot svenska barn. Under rättegången förnekade mannen att han gjort sig skyldig till något brott. Han hade bara utövat ömsesidiga sexuella rollspel med brottsoffren, och förstod inte att de var unga.

  Mannen använde Discord och Snapchat för att komma i kontakt med barnen. De identifierade offren kommer från Argentina, Australien, Belgien, Danmark, England, Estland, Irland, Skottland, Tyskland och USA.

  Mannen filmade och fotograferade de misstänkta övergreppen, och polisen har hittat mer än 140 timmar inspelade övergrepp i mannens dator. Han ska betala närmare två miljoner kronor i skadestånd till brottsoffren.

  ”Vi har genom ett enormt detektivarbete letat efter ledtrådar i materialet och sökt på internet, och hittat misstänkta målsäganden utomlands. Sedan har vi gått vidare till utländska myndigheter”, sa åklagaren Adrien Combier-Hogg i samband med att hon lämnade in åtalet mot 29-åringen.

   

   

  Fler notiser