Ägaren till legendariska Studio 54 avslutar sitt liv genom assisterad dödshjälp i Schweiz – ”Det blir ingen sista fest”

  14 juli 2022, kl 14.00

  För två veckor sedan avslöjade Mark Fleischman sina planer på att avsluta sitt liv genom assisterad dödshjälp, hos den schweiziska ideella dödshjälpgruppen Dignitas. ”Det blir ingen sista fest.”

  Efter sex år med en neurologisk sjukdom fick han nog. ”Jag kan inte gå, mitt tal är för jävligt och jag kan inte göra någonting själv,” sa Fleischman till New York Post. ”Min fru hjälper mig att komma i säng, och jag kan inte klä mig eller ta på mig skorna. Jag gör en diskret sorti.”

  Fleischman köpte 1980 den då något bedagade nattklubben Studio 54, men förvandlade den till en hedonistisk oas för de allra största stjärnorna. Här kunde idoler som David Bowie, Andy Warhol, Grace Jones, Bianca Jagger (som en gång gjorde entré på en vit hingst) och andra celebriteter samlas på det stroboskopupplysta dansgolvet på ett sätt som är otänkbart i vår tid med pandemier, politisk korrekthet, moralisk rättfärdighet och social splittring. En värld utan selfies.

  Han betalade 150 000 kronor för Dignitas assistans; en dödlig cocktail av barbituater, kremering och leverans av sin aska tillbaka till sin fru Mimi.

   

   

  Fler notiser