Ägaren till legendariska Studio 54 avslutar sitt liv genom assisterad dödshjälp i Schweiz – ”Det blir ingen sista fest”

  14 juli 2022, kl 14.00

  För två veckor sedan avslöjade Mark Fleischman sina planer på att avsluta sitt liv genom assisterad dödshjälp, hos den schweiziska ideella dödshjälpgruppen Dignitas. ”Det blir ingen sista fest.”

  Efter sex år med en neurologisk sjukdom fick han nog. ”Jag kan inte gå, mitt tal är för jävligt och jag kan inte göra någonting själv,” sa Fleischman till New York Post. ”Min fru hjälper mig att komma i säng, och jag kan inte klä mig eller ta på mig skorna. Jag gör en diskret sorti.”

  Fleischman köpte 1980 den då något bedagade nattklubben Studio 54, men förvandlade den till en hedonistisk oas för de allra största stjärnorna. Här kunde idoler som David Bowie, Andy Warhol, Grace Jones, Bianca Jagger (som en gång gjorde entré på en vit hingst) och andra celebriteter samlas på det stroboskopupplysta dansgolvet på ett sätt som är otänkbart i vår tid med pandemier, politisk korrekthet, moralisk rättfärdighet och social splittring. En värld utan selfies.

  Han betalade 150 000 kronor för Dignitas assistans; en dödlig cocktail av barbituater, kremering och leverans av sin aska tillbaka till sin fru Mimi.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser