VIDEO: Blöj- och barfotabarn till attack mot poliser i USA som ska gripa mordmisstänkt – kastar sten, slåss och svär

  13 juli 2022, kl 12.45

  Klippet, som släpptes av Alpha News, filmades förra veckan i St. Paul, en stad i Minnesota som upplevde omfattande upplopp efter polismordet på George Floyd 2020. De båda poliserna skulle gripa en mordmisstänkt, när fem barfotabarn, en av dem i blöja, mötte upp dem på trottoaren.

  ”Håll käften, ditt jävla as”, skrek en liten pojke i kalsonger, med en lillasyster i blöja bakom sig. I bakgrunden ses tre andra barn i tioårsåldern uppmuntra småttingarna. ”Håll käften, för helvete”, skriker pojken till den andra polisen. ”Dina skor är fula som fan!”

  Barnen kastar också sten på poliserna, som försökte lugna ner dem utan att lyckas. Poliserna går sedan lugnt därifrån, men det aggressiva barnet följer efter och fortsätter slå dem.

  ”Dessa barns beteende liknar upprorsmakarna som brände och plundrade Minneapolis för två år sedan”, säger Sheila Qualls på Alpha News. ”I slutet av 1960-talet föddes nästan 80 procent av de svarta barnen i familjer med två föräldrar. I dag föds nästan 80 procent av svarta barn i faderlösa hem.”

  Enligt USA:s motsvarighet till SCB hamnar 85 procent av faderlösa barn i fängelse.

   

   

  Fler notiser