Man halsar en hel flaska Jägermeister för att skapa innehåll till en viral video och chansen att vinna 115 kronor – dör

  13 juli 2022, kl 17.15

  Det var på Blue Corner Car Wash & Liquor Restaurant i Sydafrika som mannen slog vad om vem som kunde dricka en helböj Jägermeister snabbast. I en video ser man hur det går rätt bra till en början, men på slutet stagar hans vänner upp honom.

  Natten mot söndagen tömde han flaskan med den 35-procentiga örtlikören på två korta minuter, och kollapsade direkt efteråt. Han fördes till lasarettet, där han dödförklarades.

  Jägermeister var länge en dryck för seniora män och kvinnor med intresse av viltvård, men bolaget bakom drycken med 56 hemliga örter nådde en betydligt yngre publik i bland annat USA. Importören anställde unga, attraktiva, lättklädda kvinnor som kallades ”Jägerettes”.

  De unga kvinnorna gick till populära studentbarer med vattenpistoler laddade med Jägermeister, och bad de glada studenterna att öppna munnen. Drycken fick snabbt kultstatus, och på barerna runt om i USA blev Jägerbomber (särskilda shotglas med plats för Red Bull) synnerligen populära.

  Nu försöker bolaget bakom Jägermeister styra om imagen till Bauhaus-eran i Berlin, i hopp om att lyfta fram Jägermeisters europeiska rötter.

   

   

  Fler notiser