VIDEO: Sjölejon skapar panik, fördriver badande från stranden – vill sova ostört och slippa personer som ska ta selfies

  12 juli 2022, kl 13.30

  Vad gör man inte för en bra selfie, en dag på stranden? En ung kvinna ångrade sig säkert när hon ställde sig inom klappavstånd från några sjölejon på stranden vid La Jolla Cove, Kalifornien. Två av de sovande sjölejonen vaknande plötsligt, och ville väldigt mycket inte vara med på bild.

  ”Sjölejonen sov, och var bara enorma på stranden. Jag tittade på dem, och den här kvinnan kom riktigt nära, någon meter bort, och försökte ta en selfie. Det här är vilda djur, och inget man leker med”, sa Charlianne Yeyna till NBC 7.

  Den virala videon trendade i helgen på TikTok, där man kan se hur de ilskna sjölejonen jagade bort många av de störande strandbesökarna. Efter ett tag fortsatte sjölejonen ner i vattnet bland snorklande turister, kanske för att försöka hitta en lugnare plats att slumra på.

  Många pedagogiska anslag vid stranden säger att man inte ska gå nära vare sig sälarna eller sjölejonen, som helst vill vara ifred. Dessutom händer det att de gör nummer två på stranden, så det är inte alltid det doftar smultron när man kommer dit, men det hindrar uppenbarligen inte många från att besöka platsen.

   

   

  Fler notiser