Gangsteradvokaterna Ekrem Güngör och Amir Amdouni döms till fängelse i sex respektive fyra år – EncroChat avslöjade dem

  12 juli 2022, kl 12.27

  Förre advokaten Ekrem Güngör döms till sex års fängelse för förberedelse till mord. Han hjälpte en av ledarna i det kriminella nätverket Dödspatrullen att planera ett mord som inte verkställdes.

  ”Faran för brottets fullbordan var inte ringa och gärningen är därför straffbar”, står det i tingsrättens bedömning. ”Den 42-årige mannen har haft full insikt i att det fanns en tydlig mordplan, och hans agerande var en central del i planeringen av brottet”, säger rådmannen Szilárd Rado.

  Amir Amdouni, får fyra års fängelse för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott och brott mot yppandeförbudet. Han varnade Vårbergsnätverket om polisens kameraövervakning; uppgifter han fått i sin roll som försvarare i den då aktuella polisutredningen.

  Bevisen kommer från EncroChat, en meddelandetjänst som använts av organiserad brottslighet för att planera kriminell verksamhet.

  Advokatsamfundets disciplinnämnd uteslöt de båda männen 2021. Samtidigt lät man advokaten Edip Samuelsson komma undan med varning och sanktionsavgift trots att han vid två tillfällen hjälpt klienter att bryta mot restriktionerna.

   

   

  Fler notiser