Borgmästare på Filippinerna beordrar alla lokala myndighetsarbetare och tjänstemän att le – de som inte ler straffas

  12 juli 2022, kl 17.45

  De 45 903 invånarna i den filippinska kommunen Mulanay kommer nu att få se sina lokala myndighetsarbetare och tjänstemän le när de kommer på besök. Det har nämligen borgmästaren Aristoteles ”Aris” L Aguirre bestämt, för på så sätt löser han problemet med personalens dåliga humör.

  Den nya policyn ska skapa en känsla av ”öppenhet genom en välkomnande atmosfär”. De nya riktlinjerna ska följas av ”alla avdelningar, kontor, enheter och sektioner” när de har kontakt med allmänheten. Respektive personalavdelning kommer med ytterligare detaljer, inklusive hur personalen ska övervakas, skriver The Guardian.

  Den som befinns bryta mot reglerna kommer att straffas, oklart hur.

  En annan borgmästare, Kevin Anarna, har instruerat de kommunanställda att inte rynka pannan. ”När man går till kommunhuset i dag ler alla anställda. Det är förbjudet att rynka pannan”, sa Anarna i ett tal som ABS-CBN rapporterade från. ”Jag tror att vissa av våra anställda föddes bittra.”

  Anarna sa också att tjänstemän och anställda skulle bära vita kläder, och inte några färger som kunde förknippas med några politiska läger.

   

   

  Fler notiser