Femårig pojke dör när han klättrar in i en heliumballong formad som en dinosaurie – skulle bara överraska sin familj

  11 juli 2022, kl 11.53

  Femårige Karlton Donaghey älskade dinosaurier, och hade mängder med dinosaurieleksaker i sitt rum i hemmet i Gateshead, nordöstra England,  Glädjen var därför stor när familjen för första gången åkte till ett tivoli, och han fick en heliumballong som såg ut som en dinosaurie.

  Familjen satt några dagar senare i trädgården, när han försvann in i huset. Han tänkte överraska ett av sina äldre syskon och hennes barn genom att komma ut till dem utklädd till dinosaurie. Till slut blev mamman orolig, och gick in för att titta till honom.

  ”När jag kom in låg han på golvet med ballongen över huvudet och halsen. Det var en dinosaurieballong som var lika stor som han. Jag tror att han lagt sig i ballongen för att vara en dinosaurie, och skulle gå ut och överraska sina syskonbarn”, sade Lisa Donaghey till Daily Mail. Då var han medvetslös.

  Efter några dagar på sjukhuset avslutades de livsuppehållande åtgärderna.

  Helium är livsfarligt att inandas, Vid inhalering, trängs syret i lungorna undan och risk för kvävning uppstår.

   

   

   

  Fler notiser