Kvinna i Storbritannien gör 150 uppkörningar för personer som inte kan engelska – fick 9000 kronor för varje bluff

  9 juli 2022, kl 19.37

  29-åriga Inderjeet Kaur hjälpte minst 150 andra kvinnor med asiatisk härkomst att till slut få sitt eftertraktade körkort, trots att de inte behärskade engelska. Priset? 9 000 kronor. Körprov ska avläggas på engelska, och en tolk får inte följa med den som gör sitt prov. Det tog den 29-åriga mamman hand om.

  Kaur berättade för rätten i Swansea att hon levt ett normalt liv innan hon lockades av pengarna. Hon har inte bara tjänat över en miljon kronor på att låtsas vara någon annan, men också möjliggjort mängder med okvalificerade förare att utsätta andra för fara på Storbritanniens vägar. Många av dem hade redan misslyckats innan de kontaktade Kaur.

  Misstankarna började komma när ”körskoleeleven” anlände till uppkörningen i samma BMW som tidigare, och hade en kompetens och ett självförtroende som inte anstår en nybörjare. Det var också litet konstigt när körskoleproven gjordes flera hundra mil från hemorten.

  Kaur greps till slut förra året, och dömdes till åtta månaders fängelse. Straffet skulle egentligen vara längre, men det mildrades då hon är mamma till en fem månader gammal bebis.

   

   

  Fler notiser