Gäng i Uddevalla omringar polispatrull och fritar person som just gripits – polisen: ”Vi har inte tappat kontrollen”

  9 juli 2022, kl 10.41

  Under ett ingripande i torsdags grep polisen i Uddevalla en person misstänkt för narkotikahantering, skriver polisen på sin webbplats. Flera personer omringade poliserna, attackerade dem och lyckades snart frita den gripne personen.

  Under tumultet som uppstod lyckades poliserna gripa en av angriparna, i vars väska man hittade narkotika. Polisen har genomfört husrannsakningar till följd av beslaget. Den person som ursprungligen greps undkom dock i uppståndelsen.

  I en intervju med DN säger polischefen Lars Eckerdal att händelsen inte ska ses som att polisen har tappat kontrollen. ”Vi rör oss i de områden där vi vill, och gör ingripanden där vi måste.” Eckerdal säger vidare ”Från vår sida är det viktigt att markera tydligt att det här inte är acceptabelt.”

  Polisutbildningen i Sverige kritiseras allt oftare, i takt med att antagningskraven sänks i ett försök att fylla tomma utbildningsplatser. En av lärarna, Johan Silverland, skriver i Polistidningen att det finns studenter som måste äta psykofarmaka för att klara vardagen, och inte vet vilka siffror som är personnumret på ett körkort.

   

   

  Fler notiser