Elon Musk backar: efter veckor av stor dramatik vill han inte längre köpa Twitter; ägarna säger att de vill stämma honom

  9 juli 2022, kl 09.48

  I går meddelade Musk att köpet av Twitter inte längre är aktuellt. Det handlar främst om att antalet spamkonton är fler än vad Twitter sagt tidigare. Efter några dramatiska veckors spekulationer drog han tillbaka sitt bud på 440 miljarder kronor.

  ”Mr Musk säger upp fusionsavtalet eftersom Twitter väsentligt bryter mot flera klausuler i överenskommelsen, och verkar ha gjort falska och vilseledande utfästelser som Mr Musk förlitade sig på när han ingick avtalet”, skrev Musks advokater, passande nog på just Twitter.

  Men det är inte bara att säga tack, men nej tack. Enligt det 95-sidiga förvärvsavtalet måste Musk bevisa att Twitter brutit mot den ursprungliga överenskommelsen, annars riskerar han att bli stämd på tio miljarder kronor för kontraktsbrott. Twitter sa också på fredagen att man planerar att gå till domstol för att slutföra fusionen.

  ”Twitters styrelse är fast besluten att avsluta transaktionen med det pris och de villkor som överenskommits med Musk, och planerar att vidta rättsliga åtgärder för att driva igenom fusionsavtalet”, säger Bret Taylor, styrelseordförande på Twitter, i en tweet.

   

   

  Fler notiser