Borat slipper betala enormt skadestånd till politiker för skämt med pedofildetektor, som larmade när den kom nära honom

  8 juli 2022, kl 20.49

  I går kom domen: Sacha Baron Cohen ska inte betala 975 miljoner kronor i skadestånd till den amerikanske republikanen Roy Moore. Moore sa sig ha blivit lurad att uppträda i komikerns tv-program.

  Baron Cohen har länge lockat politiker till besvärliga intervjuer som resulterat i liknande rättsprocesser, men de har avvisats då intervjupersonerna skriver på ett kontrakt som friskriver komikern från ansvar.

  2018 låtsades Baron Cohen vara en israelisk antiterrorexpert; under intervjun förklarar han att Israel tagit fram en detektor som upptäcker sexförbrytare. Den skulle pipa i närheten av sexualnidingar, och när han viftar med den över Moore börjar den genast att pipa.

  Moore stämde komikern för ärekränkning, men förlorade.

  ”Alltför länge har det amerikanska folket varit utsatt för Sacha Baron Cohens upptåg. Hans bedrägliga beteende måste stoppas”, sa Moore med fru till AP. Baron Cohens fiktiva karaktär Borat har i två långfilmer skämtat hejdlöst med amerikansk politik och kultur.

  Under valet till senaten i Alabama 2017 ryktades det att kandidaten Moore haft sexuella relationer med tonåringar när han var ung. Trots att Alabama är bland de mest konservativa delstaterna i USA valdes en demokrat till posten som senator.

   

   

  Fler notiser