Bob Dylan ger ut nyinspelning av Blowin’ in the Wind från 1962, men bara i ett exemplar – sålt för 17 miljoner kronor

  8 juli 2022, kl 14.42

  Dylan spelade in den nya versionen förra året. ”Sextio år efter att Bob först skrev och spelade in Blowin’ in the Wind ger han oss en ny inspelning av sin låt”, sa hans samarbetspartner T Bone Burnett i ett pressmeddelande. Skivan görs endast i ett exemplar.

  Ionic Originals är det första stora nya formatet inom analog musikreproduktion på mer än sju decennier, sedan utvecklingen av polyvinylskivan ersatte shellackskivor. Det kombinerar några av materialen som används i både vinyl och CD-skivor för att skapa hållbara, unika analoga skivor.

  Andra skivor som bara finns i ett exemplar är Wu-Tang Clans ”Once Upon a Time in Shaolin”, som spelades in i hemlighet under sex år och får spelas offentligt först 2103. Elvis Presley var ute rätt tidigt ute med ”Stay Away Joe”, gjord i ett exemplar 1967 för att spelas på en väldigt lokal radiostation.

  Dylans nya version av Blowin’ in the Wind såldes på Christie’s i går för 17 miljoner kronor.

  En annan musiker som släppt musik på udda format är Brian Eno, som 1996 släppte albumet Generative Music I på diskett.

   

   

  Fler notiser