”Sataniskt” ”Stonehenge” sprängt i Georgia – kristna har klagat på inskription som vill se minskning av jordens invånare

  7 juli 2022, kl 21.00

  Natten till i går bombskadades ett monument på landsbygden i Georgia; en samling granitpelare som vissa konservativa kristna kallar för sataniskt, medan andra liknar det vid ”USA:s Stonehenge”. Efter en tidigare skadegörelse sattes en övervakningskamera upp, som fångade händelsen.

  Filmen visar hur en del av det fem meter höga monumentet skadas i en bombattack, samtidigt som en bil kör från platsen i hög hastighet. Resten av den relativt välbehållna granitgruppen revs i går onsdag av säkerhetsskäl.

  ”The Georgia Guidestones”, som monumentet kallas, restes 1980, och innehåller bland annat ett budskap om att befolkningen på jorden borde begränsas till 500 miljoner människor, för att på så vis kunna leva ”i evig balans med naturen”. Texten är skriven på åtta moderna och fyra antika språk.

  Pseudonymen ”R. C. Christian” anlitade 1980 en lokal stenhuggarfirma att åta sig projektet, som också fått betalt för att ansvara för skötseln av granitblocken.

   

   

  Fler notiser