Samordnare för psykisk hälsa på Sveriges kommuner och regioner knivhuggs till döds i Visby; 32-årig man gripen för dådet

    7 juli 2022, kl 12.04

    Ing-Marie Wieselgren, 64 år, skulle i går onsdag gå upp på scenen i Visby för att tala om barn och NPF-diagnoser. Strax innan evenemanget knivhöggs hon av en 32-årig man, och fördes omedelbart till sjukhus. Hennes liv gick inte att rädda. Hon arbetade som psykiatrisamordnare på Sveriges Kommuner och Regioner, och var i Almedalen för att tala om psykisk hälsa.

    Hon spelade varje dag in filmer med sina tankar för dagen, som sedan publicerades på hemsidan för organisationen ”Uppdrag psykisk hälsa”. I det sista klippet sitter hon som tidigare i en lummig botanisk trädgård nära havet och Strandpromenaden i Visby. Hon talar om att rusta individerna:

    ”Vi måste hjälpas åt att rusta individerna. Det är viktigt genom hela livet; man skulle behöva ett ABC om man råkar ut för något svårt. Om det inte räcker, så vet man var man söker hjälp någonstans.”

    Det sprids obekräftade uppgifter om att den misstänkte gärningsmannen Theodor Engström skulle ha anknytning till Nordiska motståndsrörelsen. Det bemöts på organisationens hemsida, där en talesperson skriver att de inte haft någon som helst kontakt med den misstänkte mannen på många år.

    Enligt Engströms advokat har han erkänt dådet.

     

     

    Fler notiser