VIDEO: Butiksbiträde på Manhattan knivhugger våldsam kund till döds – bråk om påse chips som flickvän inte vill betala

    6 juli 2022, kl 17.30

    Det var vid elvatiden på kvällen i fredags som en ung kvinna kom in i en kvartersbutik i Harlem för att köpa en påse chips till sitt barn. Hon hade inte tillräckligt med pengar, stormade ut ur butiken och ringde sin pojkvän, 37-årige Austin Simon.

    Butikens övervakningskamera visar hur paret kom tillbaka, och pojkvännen går in bakom kassan, skriker och knuffar ner den äldre mannen, 51-årige Jose Alba, på en stol. Han sitter lugnt kvar, men pojkvännen fortsätter bråka med honom, och river i hyllorna. Till slut får mannen nog, ställer sig upp och tar fram en kniv, rapporterar New York Post.

    Filmen från övervakningskameran visar det första hugget i mannens hals och bröst, innan de försvinner ut ur bild. Strax ses Alba igen, med den blodiga kniven. Under händelsen ses flickvännen vifta med en dollarsedel.

    Polis som kom till platsen arresterade butiksbiträdet, anklagad för mord. Han hålls fängslad i på Rikers Island, en fängelseö med plats för 17 000 interner. Häktningsförhandlingar hålls 7 juli.

     

     

    Fler notiser