Indiskt barn föds med fyra armar och fyra ben – liknas nu vid en reinkarnation av den hinduiska gudinnan, Lakshmi

  5 juli 2022, kl 13.15

  När mamma Kareena, som inte avslöjade sitt efternamn, lades in på sjukhus efter att ha fått värkar, födde hon snart sin bebis. Barnet, som vägde tre kilo, föddes med fyra ben och fyra armar, och uppges må bra.

  Efter att barnet fötts spred sig nyheten om flera ben och armar som en löpeld. Många samlades på sjukhuset, och tog bilder och filmer på barnet, vars kön ännu inte har avslöjats. Även om många religiösa människor ser barnet som en reinkarnation av den hinduiska gudinnan Lakshmi, så säger läkarna att det handlar om en fosterskada.

  Pappan till barnet sa till den indiska tv-kanalen Aaj Tak att tidiga ultraljudsundersökningar visade att allt var under kontroll. Familjen vill att barnet ska ha ett normalt liv, och skulle därför välkomna en operation. Men på grund av den ekonomiska kris familjen befinner sig i är det tveksamt om de har råd med det.

  Den indiska gudinnan Lakshmi är maka till guden Vishnu, en av hinduismens högsta gudar. Lakshmi är välståndets och rikedomens gudinna, och är en av de mest omtyckta gudinnorna inom hinduismen. Hon tillbeds som husgudinna hos många hinduer.

   

   

  Fler notiser