Nya Zeeland har en lag som tillåter offentlig bajsning om ingen ser något – campingorganisation vill att lagen skärps

  4 juli 2022, kl 16.45

  Även om nöden i Nya Zeeland har en lag, så är det oftast okej att göra nummer ett och nummer två ute i naturen, så länge ingen ser vad man gör. Risken är annars att få böter på 1 200 kronor, men i takt med att allt fler campar växer problemet.

  Rapporter i lokala medier kopplar samman campare till ökningen av exkrementer och toalettpapper som skräpar ned populära turistmål. Vissa kommuner har valt att helt förbjuda campare vid särskilt välbesökta platser.

  ”Det är inte så mycket handlingen som är bekymmersam, utan de synliga efterverkningarna”, säger Bob Osborne, talesperson för Responsible Campers Association, rapporterar The Guardian. Organisationen vill få till stånd en lagändring där man ska göra det man ska minst 50 meter från närmaste vattendrag, och sedan gräva ner avföringen för slutförvaring.

  2021 meddelade turistministern Stuart Nash att regeringen skulle skärpa reglerna för camping, med högre böter och hårdare restriktioner för var campare kan slå läger. Skärpningen införs lagom till vad som kan bli landets bästa sommarsäsong på mer än två år, med gränserna helt öppna för turister.

   

   

  Fler notiser