Hackare stjäl personuppgifter för en miljard kineser från polisen i Shanghai – kan vara historiens största dataintrång

    4 juli 2022, kl 18.15

    En hackare påstår att han kommit över en mängd personlig information från Shanghai-polisen, som rör en miljard kinesiska medborgare. Tekniska experter säger att om det är sant, så skulle det vara ett av de största dataintrången i historien.

    Den anonyma hackaren, med användarnamnet ”ChinaDan”, lade upp ett inlägg på hackingforumet Breach Forums i förra veckan, och erbjöd sig att sälja 23 terabyte data för två miljoner kronor. Han skriver ”2022 läckte Shanghai-polisens databas. Den innehåller många TB data och information om en miljard kinesiska medborgare. Databasen innehåller uppgifter om namn, adress, födelseplats, nationellt ID-nummer, mobilnummer, alla brotts-/ärendedetaljer”, berättar Reuters.

    Inlägget diskuterades flitigt på Kinas sociala medieplattformar under helgen, där många användare var oroliga över att det kunde vara sant. De är bekymrade för sin integritet.

    Påståendet om ett hack kommer när Kina har lovat att förbättra skyddet av internetanvändares dataintegritet, och instruerat sina teknikjättar att säkerställa säkrare lagring efter offentliga klagomål om misskötsel och missbruk.

     

     

    Fler notiser