Zuckerberg vill bli av med anställda på Meta som inte presterar tillräckligt bra – den ekonomiska nedgången märks av

  3 juli 2022, kl 16.15

  Under ett samtal med de anställa i Mark Zuckerbergs företag Meta, som äger bland annat Facebook och Instagram, avslöjade han vad som väntar de anställda. Under 2022 ska Meta som mest anställa 7 000 tekniker, istället för de planerade 10 000 personerna.

  Under samtalet, som Reuters tagit del av, framkom också att vissa tjänster som för närvarande är obesatta kommer att förbli så – Meta ökar trycket på nuvarande anställda.

  ”Realistiskt sett finns det förmodligen ett gäng människor på företaget som inte borde vara här”, sa Zuckerberg. ”Jag hoppas att genom att höja förväntningarna och ha mer aggressiva mål, och öka trycket en aning, så kanske några av er bestämmer sig för att det här stället inte är något för er. Det är OK med mig.”

  Metas ekonomi påverkas negativt genom markant lägre annonsintäkter, då bland annat Apple har skärpt integritetskraven. Konkurrensen från Tiktok och satsningen på den virtuella teknikplattformen Metaverse har dränerat företaget på över 100 miljarder kronor det senaste året.

  Också flaggskeppet Facebook kan ha passerat sitt bäst före-datum, då antalet aktiva personer minskar.

   

   

  Fler notiser