En 68-årig kvinna från Tyrolen attackeras av en haj utanför Egyptens kust – ingen vågar gå ut i det blodröda vattnet

  3 juli 2022, kl 19.15

  Den lugna egyptiska badorten Sahl Hasheesh vid Röda havet har kilometerlånga, mjuka sandstränder. Det var här den 68-åriga österrikiska kvinnan semestrade, och i fredags skulle hon ta dagens sista simtur och sa ”Jag tar ett kort dopp till” till sin egyptiske pojkvän.

  Turister som filmade från sandstranden såg när panik och fasa plötsligt bröt ut bland semesterfirarna. Kvinnan i havet försvarade sig med all kraft mot en haj som attackerade henne, men skadades svårt. Hajen lyckades slita loss en arm och ett ben från kvinnan, men ingen på stranden vågade gå ut i det blodröda vattnet för att hjälpa henne.

  Kvinnan lyckade kämpa sig till stranden med hjälp av en simfena, där hon drogs upp ur vattnet av räddningspersonal. De gjorde vad de kunde för att hindra den massiva blodförlusten i väntan på att ambulansen skulle komma. På vägen till sjukhuset ljöt hon döden, då alla försök till återupplivning misslyckades.

  Som en reaktion på attacken infördes till en början tre dagars badförbud på stranden.

   

   

  Fler notiser