Tre poliser i Kentucky dör och fem skadas efter insats hos man misstänkt för våld i nära relation; öppnade eld med gevär

  2 juli 2022, kl 14.00

  Fyra poliser i staden Old Allen, Kentucky, stannade till utanför Lance Storz hem på kvällen i torsdags. De skulle delge honom ett domstolsbeslut om kontaktförbud gällande hans fru och barn, efter misshandel och flera våldtäkter. I en intervju med tv-kanalen WSAZ berättade kvinnan att Storz vägrade låta dem flytta till en lägenhet hon ordnat.

  Sheriff John Hunt sa till WSAZ att skottlossningen var ”planerad” och att poliserna ”mötte ett rent helvete när de kom. De hade ingen chans”. Den misstänkte öppnade eld och barrikaderade sig. ”När poliserna tillkallade hjälp hamnade de nya poliserna i skottlinjen, utan att veta var skytten befann sig. Det tog oss fyra timmar innan vi förstod var han sköt ifrån.”

  Storz grannar la upp videofilmer på Facebook som visade belägringen och flera helikoptrar som bevakade situationen. Tre poliser och en polishund omkom. Fem andra poliser skadades, liksom en person från räddningstjänsten.

  I går ställdes Storz inför rätta för mord och mordförsök på poliserna, men han nekade till brott.

  Bilder på den häktade Storz visar att han har svåra skador i ansiktet.

   

   

  Fler notiser