Hemlös tysk narkoman lämnar ett avhugget huvud på trappan till en domstol – resten av kroppen dumpades nära floden Rhen

  29 juni 2022, kl 16.00

  På tisdagseftermiddagen satt en ung man vid baren Bonner Stubens ölträdgård, tillsammans med sina vänner. De var då de såg hur någon lämnade ett föremål på trappan till Bonns tingsrätt, rapporterar nyhetstidningen General-Anzeiger. ”Först begrep vi inte vad det var, men sedan insåg vi att det var hår vi tittade på.”

  När polisen anlände till tingsrätten satt förövaren, en 38-årig man, kvar på trappan; han arresterades omedelbart. Polisen var i tjänst i hela området till sent på kvällen, och till slut kunde en polishund hitta resten av offret nära floden Rhen; en 44-årig man. Kroppen återfanns vid ett ställe för hemlösa, ungefär 15 minuters promenad bort från tingsrätten.

  Polisens talesperson, Robert Scholten, säger till media att man inte känner till den exakta brottsplatsen för mordet, eller tidpunkten. Däremot är det uppenbart att det skedde vid en nedlagd graffitibemålad tullstation, där hemlösa ofta övernattar.

  Den arresterade 38-årige mannen har inte sagt något om bakgrunden till mordet, men han är sedan tidigare känd för bland annat narkotikarelaterade brott. Kroppen obduceras i dag onsdag.

   

   

  Fler notiser