Ghislaine Maxwell får 20 års fängelse – hjälpte pedofilanklagade Jeffrey Epstein utföra sexbrott mot flera tonårsflickor

  29 juni 2022, kl 12.00

  En jury slog 2021 fast att Ghislaine Maxwell, 60 år, gjort sig skyldig till fem av sex åtalspunkter efter att ha stått anklagad för att ha rekryterat och ”lärt upp” unga kvinnor att tillfredsställa sin tidigare pojkvän Jeffrey Epstein sexuellt. Han misshandlade flickor så unga som 14 år i New York, Florida, New Mexico och sin privata ö på Amerikanska Jungfruöarna, känd av lokalbefolkningen som ”pedofilön”. Epstein tog sitt liv i en häktescell 2019.

  Åtalspunkterna gällde brott mot fyra kvinnor mellan åren 1994 och 2004, där två av kvinnorna vittnade om att de bara var 14 och 15 år gamla när de utsattes för sexuella övergrepp. Maxwell sa i rätten att hon var ”ledsen” för den smärta som offren upplevt och att hon förstod att hennes umgänge med Epstein skulle följa och ”färga” henne för alltid.

  Domaren dömde Maxwell till 20 års fängelse med fem års övervakad frigivning, och sa till domstolen: ”Skadan som åsamkats dessa flickor var oöverskådlig. Oavsett om du är rik eller mäktig så står ingen över lagen”, skriver Sky News.

  Domaren sa att Maxwell inte verkade uttrycka ånger eller ta ansvar.

   

   

  Fler notiser