Brittisk mördare stryper pojke, 6 år, för att uppfylla sina morbida fantasier, i fängelse efter 27 år tack vare dna-spår

  26 juni 2022, kl 11.30

  Britten James Watson var 13 år när han lockade Rikki Neave, 6 år, till skogen 1994. Watson ströp pojken för att uppfylla en ”sjuk fantasi” han berättat för sin mamma tre dagar tidigare. Han klädde sedan av Rikki och lade honom i närheten av en skogsdunge där barn brukade leka. Kroppen hittades dagen efter.

  Polisen anklagade till en början Rikkis mamma Ruth Neave för mordet, men hon frikändes. Watson kallades som vittne, då han sågs med Rikki samma dag han försvann.

  Lögnerna förblev oemotsagda; han blev inte misstänkt förrän dna-spår flera år senare kopplade honom till Rikkis kasserade kläder. I ett polisförhör 2016 försökte Watson förklara sitt dna:s närvaro på kläderna genom att hävda att han lyfte upp honom för att de skulle titta på några grävmaskiner genom ett hål i ett staket, men polisen kunde bevisa att det inte fanns där 1994.

  Efter domen på minst 15 års fängelse tackade pojkens mamma Neave domstolen för att de fattade ”rätt beslut”, kallade sin sons mördare för ett ”monster” men sa: ”Detta är inte läge att fira eftersom det aldrig borde ha hänt”, rapporterar nyhetsbyrån PA.

   

   

  Fler notiser