22 döda hittas tidigt på söndagsmorgonen på en nattklubb i Sydafrika – spekulationer om att de förgiftats av gasläcka

  26 juni 2022, kl 15.00

  Det var tidigt på söndagsmorgonen som polisen fick larm om många döda på nattklubben Enyobeni Tavern i staden East London, Sydafrika. Även om orsaken till dödsfallen ännu är okänd i detta skede, så bekräftade polisens talesperson Tembinkosi Kinana dödsfallen, och sa att de undersöker orsaken till dödsfallen.

  Enligt de första rapporterna har 22 personer omkommit, främst unga vuxna i åldern 18 till 20 år. ”Kropparna låg som om de plötsligt föll till golvet medan de dansade, eller mitt i en konversation. Andra människor ligger hopsjunkna över stolar, eller utsträckta på borden”, twittrar ögonvittnet Sisonke Mlamla.

  Kropparna har inte några synliga skador, och det finns inga tecken på att panik ska ha brutit ut. Nu kommer spekulationer om att det kan röra sig om en plötslig gasläcka. Detaljerna kring händelsen är fortfarande få, men polisen undersöker platsen och samlar i skrivande stund in utlåtanden från ögonvittnen.

  Utanför nattklubben bönfaller desperata föräldrar och familjemedlemmar polisen om att få komma in i lokalerna, medan de ropar namnen på sina saknade nära och kära. Ingen svarar.

   

   

  Fler notiser