Ung brittisk man gör könskorrigering, ångrar sig samma dag – stämmer sjukvården för att inte ha fått veta konsekvenserna

  24 juni 2022, kl 17.00

  ”Jag visste innerst inne redan som ung att jag var gay och var djupt livrädd för det”, tweetar den unge mannen. ”Alla i familjen skämtade och uttryckte avsky och ogillande mot homosexuella människor.”

  I internetforum för män som vill vara kvinnor hittade han sina gelikar. De uppmanade honom att gå över ”nu”, innan det var för sent. När läkare och psykiatrer frågade honom om han verkligen ville ha ett kirurgiskt könsbyte, så tvekade han i två år. Orolig för att han skulle vägras behandling för sina könsproblem om han inte gjorde operationen gick han till slut med på det.

  ”Direkt när jag vaknade upp från operationen visste jag att jag hade gjort mitt livs största misstag”, twittrade han. Operationen har gjort honom infertil, inkontinent och han känner sig som en ”sexuell eunuck”.

  Advokater diskuterar nu om den offentliga sjukvården i Storbritannien och dess genuskliniker gav honom tillräcklig rådgivning innan operationen för fem år sedan. Han är gay och hans sexualitet borde ha diskuterats innan operationen.

  Patienten, i trettioårsåldern, har övergått från att vara kvinna till att leva som man igen.

   

   

  Fler notiser