Under en presskonferens råkar USA:s president Biden visa upp sin detaljerade fusklapp – ”DU sätter dig på DIN plats”

  24 juni 2022, kl 15.30

  Höga bränslekostnader i USA bidrar till den värsta inflationen sedan 1981, nu 8,6 procent. I går torsdag träffade energiministern landets oljeproducenter för att diskutera situationen, men president Biden valde att inte närvara på mötet. Däremot träffade han en handfull vinproducenter, och med sig hade han en väldigt tydlig fusklapp …

  En fotograf som närvarade på mötet tog en bild på den laminerade fusklappen, som med stora bokstäver berättade för presidenten vad han skulle göra. ”DU går in i Roosevelt-rummet och säger hej till deltagarna. DU sätter dig på DIN plats.” Listan fortsätter med fler punkter, och avslutas med ”DU tackar deltagarna. DU lämnar rummet.”

  Bidens användning av anteckningar vid evenemang har uppmärksammats tidigare, som i juli förra året när en medhjälpare klottrade: ”Sir, det är något på hakan.” Biden höll också den anteckningen så att den kunde ses av reportrar och fotografer.

  Biden, 79 år, är den äldsta personen som svurit presidenteden. Om han ställer upp i nästa presidentval skulle han då vara 82 år gammal. Han säger själv att han är den ende som kan besegra Trump.

   

   

  Fler notiser