Statlig tv i Grekland visar hur man slangar bensin – ger råd om hur man sticker hål i bensintanken för gratis bränsle

  24 juni 2022, kl 13.00

  Den statliga tv-kanalen ERT uppmärksammades under torsdagen, då ett inslag visar hur man slangar bensin ur bilar nu när bränslepriserna stiger kraftigt. En liter kostar 25 kronor, vilket är tio procent mer än i Sverige.

  Det var under ERT:s nyhetsprogram Syndeseis på onsdagsmorgonen som den entusiastiska reportern Costas Stamou visar hur man gör. ”Det är inte särskilt komplicerat. Du behöver inte ens en speciell slang, en bit vanlig trädgårdsslang duger bra.” Han får också en något butter bilreparatör att visa hur man sticker hål på bensintanken för att på så sätt få gratis bränsle.

  Den statliga tv-kanalen hånades på sociala medier under torsdagen. ”Efter handledningen om två sätt att enkelt stjäla bensin, förbereder ERT nya instruktioner om hur man öppnar lås och stjäl plånböcker?” var en av Twitter-kommentarerna.

  Sedan den 26 april subventionerar regeringen mindre bemedlade, som kan ansöka om ett särskilt ”bränslepass”. Genom att logga in med sina skatteuppgifter får medborgarna omedelbart besked om de har rätt till bidraget på mellan 300 och 500 kronor. Det räcker till en halv tank per månad.

   

   

  Fler notiser