Utrotningshotade Galapagossköldpaddor har kärleksmöte via Facetime i australiskt zoo – är nu förälskade i varandra

  23 juni 2022, kl 11.15

  Galapagossköldpaddan Estrella skulle anlända till den australiska djurparken i början av 2020, men coronapandemin satte käppar i hjulet. Det tog ett tag, men Estrella och hennes artfrände är sedan en tid ett par. De umgicks först via videosamtal, och det var tydligt att de klickade med varandra.

  ”Jag kunde inte vara mer upphetsad över att se att kemin redan utvecklas. Hugo är en vacker sköldpadda och Estrella är så snygg. Vi har alltid velat att Hugo ska få en flickvän, och det här var ett stort steg mot deras framtida sällskap”, sa Daniel Rumsey, Australian Reptile Park. ”Han har fått lite extra studs i steget nu, och vi räknar ner dagarna tills älskarna kan träffas! Vem vet, kanske kommer vi att få några fler Galapagos-sköldpaddor inom de närmaste åren?”

  Hugo har haft reptilparken som sitt hem ända sedan 1963, när han anlände som nykläckt sköldpaddssunge. Nu har han blivit medelålders, och är redo att bilda familj. Estrella, som närmast kommer från Tyskland, är en ungdom med sina 21 unga år.

  Galapagossköldpaddorna är världens största nu levande landsköldpaddor, och är utrotningshotade.

   

   

  Fler notiser