Tio klassiska finkrogar i Stockholm får sitt alkoholtillstånd indraget med omedelbar verkan – beslutet ska överklagas

  23 juni 2022, kl 14.00

  Tillståndsutskottet i Stockholms socialnämnden beslutade i dag att med omedelbar verkan dra in alkoholtillståndet för tio av Brasseriegruppens krogar. Restaurangerna det handlar om är East, Gastrotek Zink, Il Tempo, Orangeriet, Pas D’art, Pontonen, Prinsen, Ricordi, Trattorian och Villa Godthem.

  De indragna alkoholtillstånden handlar bland annat om upprepade överträdelser mot bestämmelser i alkohollagen, och betydande kapitaltransaktioner från en ekonomiskt olämplig finansiär, läs Edward Ernstberger. Bolaget ska därmed ha skaffat sig osunda konkurrensfördelar.

  ”Ärligt talat känns det inte som att beslutet är taget baserat på saklig grund. Det känns också orättvist och som att vi granskas hårdare än andra kolleger i branschen”, skriver Filip Güven, vd på Brasseriegruppen, i ett mejl till Expressen.

  Expressen har tidigare granskat Brasseriegruppens framgångar, och tog då upp konkurser och skulder, förskott på rabatter och privatlån där den syrianske ”gudfadern” Baronen och rikskriminalens tidigare chef Tommy Lindström agerat medlare.

  Brasseriegruppen har överklagat beslutet och begärt inhibition.

   

   

  Fler notiser