Östersundshems vd Daniel Kindberg och vice vd Hans Carlsson fälls för grova mutbrott – får fleråriga fängelsestraff

  23 juni 2022, kl 12.00

  När Daniel Kindberg var vd för det kommunalägda Östersundshem, 2014–2018, fakturerade han leverantören Pilgrimsta Hus Bygg 5,5 miljoner kronor via egna bolag. Han och den tidigare vice vd:n Hans Carlsson får nu fleråriga fängelsestraff.

  Daniel Kindberg, tidigare ordförande i Östersunds FK, döms för grovt tagande av muta, medhjälp till grovt bokföringsbrott och medhjälp till försvårande av skattekontroll. Han ska även betala tillbaka de drygt 5,5 miljoner kronor han tagit i muta. Han döms till fängelse i två år och sex månader, får näringsförbud i tre år.

  ”Jag är chockad men inte förvånad. Jag har gjort mina invändningar mot att rättegången skulle hållas i Jämtland. Nu ser vi framåt mot ett överklagande till hovrätten,” sa Kindberg till TT.

  Hans Carlsson döms till fängelse i två år och åtta månader för grovt tagande av muta, medhjälp till grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt försvårande av skattekontroll. Han får också näringsförbud i tre år.

  Företrädaren för det lokala byggföretaget Pilgrimsta Hus Bygg, som tog emot fakturorna, döms till tre års fängelse och får näringsförbud i fem år.

   

   

  Fler notiser