51-årig brittisk pedofil vill inte utvisas till Pakistan då hans son behöver en manlig förebild; våldtog tolvårig flicka

  23 juni 2022, kl 13.00

  2008 drogades och våldtogs nästan 50 flickor, en del så unga som tolv år, i staden Rochdale, Manchester. De skyldiga var en grupp pedofiler, bland annat Adil Khan, 51 år, och hans medbrottsling Qari Abdul Rauf, 52 år.

  Efter att ha avtjänat ett fängelsestraff för sina brott släpptes de fria 2016, och skulle utvisas till hemlandet Pakistan. De har hela tiden kommit med överklaganden, då en utvisning skulle inkräkta på deras mänskliga rättigheter.

  ”Som ni vet är fadersgestalten mycket viktig i alla kulturer i världen, att vara en förebild för barnet, att visa vad som är rätt och fel”, sa Khan under utvisningsförhandlingen. Han sa också att han inte borde utvisas till Pakistan eftersom hans son behöver en förebild.

  Underlåtenheten att deportera någon i gänget har lett till en utbredd ilska i Rochdale.

  ”Allmänheten och offren ser att det straffrättsliga systemet sviker dem. Tyvärr förvånar det mig inte att han inte har utvisats”, sa den tidigare Manchester-polisen Maggie Oliver till Daily Mail. Hon slutade sitt jobb i protest mot myndigheternas handlingsförlamning.

  De utvisas senare i år.

   

   

  Fler notiser