VIDEO: 100 motocrosscyklar krossas med schaktmaskin i New York – polisen till offensiv efter olycka med fyraåring

  22 juni 2022, kl 18.30

  I helgen som gick beslagtog polisen i New York 175 motocrosscyklar och terränggående fyrhjulingar, arresterade 30 förare och skrev 374 polisanmälningar. ”De är olagliga och farliga att använda i NYC”, twittrade poliskommissarie Dermot Shea på måndagen. ”Använd dem, och du blir av med dem.”

  Hittills i år har 900 motorcrosscyklar och terränggående fyrhjulingar fråntagits sina ägare, uppger polisen. De förstörs med en schaktmaskin, och metallen återvinns.

  Tillslagen tilltog när en fyraårig pojke skadades allvarligt när en motorcykelförare körde på honom i förra veckan, när han lekte med sin familj i en park. ”Den åtalade körde olagligt på en lätt motorcykel genom parken när han vårdslöst körde på ett barn och sedan fortsatte. Staden har sett en oacceptabel ökning av trotsiga förare av alla typer av fordon som kör illegalt och skadar människor”, sa distriktsåklagaren Melinda Katz till New York Post. Mannen var nära att lynchas av familjen, men slog sig fri.

  För att säkerställa att de beslagtagna fordonen inte åter orsakar mer förödelse på gatorna säljs de inte vidare. Istället skrotas de, och återvinns.

   

   

  Fler notiser