Regeringens budgetförslag går igenom med 174 röster mot 173 i riksdagen

  22 juni 2022, kl 14.17

  I dag röstades det om regeringens pensionsförslag och den andra upplagan av regeringens vårändringsbudget. Regeringens förslag gick igenom med 174 röster mot 173.

  Den politiska vilden Amineh Kakabaveh, tidigare vänsterpartist, hade innan omröstningen ännu inte bestämt sig för hur hon ska rösta.

  Jag bestämmer mig när jag sitter i min stol i kammaren, sade hon till TT.

  För att regeringens budgetförslag skulle gå igenom krävdes att samtliga ledamöter i Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet röstade för. Samt vilden Kakabaveh. Blev det lika kunde det blivit lottning, eller återremittering till finansutskottet och ny omröstning vid ett senare tillfälle.

  Kakabaveh har på senare tid gjort sig känd genom Sveriges förhandlingar med Nato. Hon är kurd och har sagt att det inte råder någon motsättning mellan svenska folkets intressen, och det kurdiska folkets, gällande hennes roll i riksdagen. Natomedlemmen Turkiet har ställt krav på Sverige att lämna ut kurdiska politiska aktivister.

   

   

  Fler notiser