Japansk stad uppmuntrar kärlekskranka att skicka brev istället för att svepa höger eller vänster – värt vänta på svar

  22 juni 2022, kl 15.00

  Också den japanska staden Miyazaki märker av det rekordlåga antalet födda barn (befolkningen i landet minskar med en halv miljon per år). De bestämde sig för att locka de unga i staden att skicka kärleksbrev till varandra, istället för att svepa höger eller vänster i mobilen.

  Rie Miyata, chef för ett lokalt konsultföretag som fick i uppdrag att driva kampanjen, berättade att det tar längre tid att skriva kärleksbrev än att uppvakta på internet, rapporterade AFP. ”Istället inspirerar det dig att föreställa dig personen du kommunicerar med. Det handlar mindre om hur bra ditt skrivande är, mer det faktum att du skriver varje ord uppriktigt och med omsorg, och tänker på personen du skriver till.”

  Kampanjen är uppskattad av stadens unga invånare, och 450 personer har anmält sig; mer än dubbelt så många som de lokala myndigheternas hoppades på. Miyatas arbetsgrupp parar ihop de kärlekstörstande och fungerar som mellanhand. Brevskrivarna får bara veta åldern på sin nya brevvän – fullständiga namn, jobbtitlar och var de bor samt hur de ser ut avslöjas inte.

  Hittills har 17 lyckliga par inlett ett förhållande.

   

   

  Fler notiser