Amerikansk pojke dör efter flera timmar i varm bil när mamman förberedde dotterns födelsedagsfest – ingen saknade honom

  22 juni 2022, kl 16.15

  Det var 38 grader varmt i måndags, när mamman och hennes två barn kom hem efter att ha handlat inför dotterns stundande födelsedagskalas. De parkerade på uppfarten utanför hemmet i Houston, Texas, och mamman och dottern, 8 år, skyndade in i huset. Men de glömde bort att sonen, 5 år, fortfarande satt fastspänd i barnstolen.

  Efter några timmar kom mamman ihåg sin son, men det var för sent. ”Den här gången klarade sig inte barnet, och med aktiviteterna de förberedde sig inför tog det ett tag för dem att märka att barnet inte var i huset”, säger polisen Ed Gonzalez till nyhetssajten KTRK. Han tillade att räddningspersonal förklarade pojken död på platsen.

  Pojken visste hur han skulle lossa bältet, men utredarna tror att då bilen var en hyrbil var han inte bekant med just den barnstolen. Det återstår att se om mamman kommer att åtalas.

  Varje år dör i genomsnitt 38 barn under 15 år i USA av värmeslag, efter att ha blivit kvarlämnade i ett fordon. Kroppstemperaturen hos barn stiger mycket snabbare än hos en vuxen, och det räcker inte med att lämna fönstret på glänt eller parkera bilen i skuggan.

   

   

  Fler notiser