VIDEO: Snabbtänkt australisk man hissar upp biltjuv med gaffeltruck – hon kunde sedan bara vänta in polisen

  21 juni 2022, kl 17.15

  För ett par veckor sedan bröt sig den 24-åriga kvinnan in i ett hus vid Australiens östkust. Hon tog först en dusch i lugn och ro, och bytte sedan till rena kläder hon hittade i en garderob. Därefter tänkte kvinnan fly sin väg med familjens Volkswagen Polo som stod parkerad utanför huset. Det var då som Brendan Mills, mannen i familjen, kom hem…

  ”Vi hade precis kommit hem från en utflykt, och allt utspelade sig framför oss så snabbt”, säger Mills till tv-kanalen Sunrise. ”Vi såg att bildörren var stängd när bilen började rulla, och vi tänkte ’ja, det betyder att någon är i bilen som inte borde vara i bilen.’”

  Han gav tjuven flera chanser att kliva ur bilen, men hon vägrade. ”Jag gav henne massor av möjligheter att komma ut, men hon ville inte. Då sa jag, ’OK, om du vill ha det på det här sättet, så har jag ett alternativ.’”

  Han hoppade in i gaffeltrucken som fanns i närheten, körde fram och hissade upp henne i luften. Där fick hon vänta tills polisen anlände, och kunde föra bort henne från platsen för förhör.

  Polisen varnade senare allmänheten för att själva försöka förhindra pågående brott.

   

   

  Fler notiser