Elon Musks son säger hon nu är kvinna, vill vara Vivian Wilson, ansöker om att byta namn för att ta avstånd från sin far

  21 juni 2022, kl 14.15

  I sin ansökan om att byta namn skriver Xavier Musk, som numera heter Vivian Wilson, att hon ”inte längre lever med eller önskar vara släkt med min biologiska far på något sätt”. I ansökan säger hon att hon också vill bli erkänd som kvinna, skriver TMZ, som fått domstolsdokumentet från plainsite.org.

  Varken Elon eller Vivian har tidigare sagt något offentligt om deras förhållande, eller hennes ändrade könsidentitet. Dock twittrade Elon Musk 2020 att han stöder transpersoner, men tillade att ”Alla dessa pronomen är en estetisk mardröm”.

  I maj, en månad efter att ansökan om namn- och könsändringen lämnades in, förklarade Musk sitt stöd för republikanerna, vars företrädare vill begränsa transpersoners rättigheter. Det finns ingen förklaring till klyftan mellan Musks dotter och hennes far, Tesla- och Space X-chefen som eventuellt fortfarande vill ta över Twitter, men de senaste åren har han anklagats för att ha transfobiska åsikter.

  Vivian har en tvillingbror, Griffin, och efternamnet Wilson kommer från deras mamma, den kanadensiska författaren Justine Wilson som var gift med Elon 2000–2008.

   

   

  Fler notiser